Podologie bij Podozorg Wolvega

Voorkomen en behandelen van voetklachten

Een podoloog heeft zich gespecialiseerd in het houdings- en bewegingsapparaat en met name in de voeten.

Podologie betekent letterlijk voetkunde en de podoloog richt zich dan ook op het voorkomen en behandelen van voetfunctiestoornissen, voetklachten en daaruit voortkomende klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat.

De therapie bestaat uit het geven van houdingsadviezen en het aanmeten van corrigerende, ondersteunende of beschermende technieken aan de voet zoals ortheses en therapiezolen.

U kunt dus bij een podoloog terecht met:

Het beroep podoloog is niet beschermd, de naam registerpodoloog is daarentegen wel beschermd. Een registerpodoloog staat ingeschreven in het kwaliteitsregister van Stichting LOOP. Deze landelijke organisatie voor de podologie, beheert de registers van ingeschreven podologen die aan de door de organisatie gestelde eisen voldoen. Een registerpodoloog moet breed opgeleid zijn en beoordeelt voor iedere patiënt afzonderlijk hoe deze het best behandeld kan worden.

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.