Hielklachten

Fasciitis plantaris

Onder de voet loopt een grote peesplaat van de hiel tot aan de bal van de voet. Deze pees zorgt voor een goede afwikkeling van uw voet. Daarom komt tijdens het lopen veel spanning op deze pees te staan. Bij Fasciitis plantaris is deze peesplaat geïrriteerd/ ontstoken. Vaak zijn de pijnklachten aanwezig onder de hiel en kan de pijn door trekken onder de holte van de voet.

Hielspoor

Bij een hielspoor ontstaat een kalkafzetting(botaanwas) onder uw hiel. Deze kalkafzetting kan dan irritatie geven. Een hielspoor kan gediagnosticeerd worden met behulp van beeldvorming.

Morbus Sever

Dit zijn klachten van de groeischijf in de hiel. De klachten komen vaak voor bij actieve jongens en meiden tussen 8-12 jarige leeftijd. De groeischijf is nog niet volhard omdat de voet nog aan het groeien is.

Achillespees

Irritatie van de achillespees komt door overmatige spanning op de achillespees. Dit kan ontstaan door een verkeerde stand van de voeten.

Hielklachten

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.