Voorvoetklachten

Capsulitis

In de voorvoet zitten gewrichten waardoor beweging mogelijk is tussen de tenen en de middenvoetbeentjes. Op het moment er te veel druk op de voorvoeten komt, kunnen deze gewrichten geïrriteerd/ ontstoken raken.

Voorvoetklachten

Mortonse Neuralgie

Bij een mortonse neuralgie raken de zenuwen in de voorvoeten bekneld tussen de middenvoetsbeentjes. De klachten resulteren meestaal in een pijnlijke voorvoet. Vaak gaan de tenen tintelen en voelen ze doof aan.

Hallux valgus

Bij een hallux valgus ontstaat een scheefstand van de grote teen in de richting van de andere tenen. Doordat de grote teen steeds schever gaat staan, ontstaat er aan de binnenkant van de voet een knobbel die ook steeds verder uit kan groeien. In veel gevallen is het doorzakken van uw voet de oorzaak van deze scheefstand. Door de voeten een goede ondersteuning te geven, kan het proces van de hallux valgus vertraagd/stil gelegd worden.

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.